convivo_logo

A projekt keretében elhangzott előadások anyagai

Országos megnyitó rendezvény
Helyszín: Kodolányi János Főiskola (1145 Budapest Róna u. 177-179.)
Időpont: 2014. március 28-29.
Téma: TÁMOP 3.1.2-12/2-2012-0024 azonosító számú projektben a fejlesztést követő szakaszok – a kipróbálás és a terjesztés – országos megnyitója, és az azt követő pedagógus-továbbképzés. A rendezvényen a kipróbálást vállaló intézmények pedagógus kollégái számára a projekt eredményeinek bemutatásán túl, az elkészített tananyagok gyakorlati alkalmazásának megtervezése, elgondolására pedagógus-továbbképzések keretében.

5. workshop:
Helyszín: ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziuma (Budapest, Cházár András u. 10.)
Időpont: 2014. február 22.
Téma: A találkozó célja, hogy az új NAT számára kifejlesztett digitális oktatási anyagok fejlesztői és külső szakmai szervezetek megosszák a digitálistananyag-fejlesztésekkel kapcsolatos tapasztalataikat és tudásukat. Továbbá szeretnénk, hogy a projekt eredményei a közoktatás minél szélesebb rétegei számára ismertek és alkalmazhatók legyenek, így a találkozón részt vevők szervezetei, iskolái számára is lehetőség nyíljon részletes ismereteket adni a fejlesztésről.

4. workshop:
Helyszín: Falk1 EDUTUS Rendezvényház – Edutus Főiskola (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)
Időpont: 2013.november 30.
Téma: Fejlesztői és lektori műhelymunka. A program és az eddigi fejlesztési folyamatok bemutatása, lektori munkaterv ismertetése, konzultáció a digitális fejlesztőkkel.

3. workshop:
Helyszín: Falk1 EDUTUS Rendezvényház – Edutus Főiskola (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)
Időpont: 2013.október 28.
Téma: Konzultáció a fejlesztőkkel, a tananyagfejlesztő útmutató sablonok elemzése, értelmezése, a tananyagfejlesztés digitális munkamódszerei, dokumentációja, az elkészített tananyagtartalmak dokumentumainak áttekintése, értelmezése.

2. workshop:
Helyszín: Falk1 EDUTUS Rendezvényház – Edutus Főiskola (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)
Időpont: 2013.október 12.
Téma: KA fejlesztési, tervezési folyamatok bemutatása, a témablokkok, modulok kiválasztásának szempontrendszere; A tananyagfejlesztés digitális munkamódszerei, dokumentációja

1. workshop:
Helyszín: Falk1 EDUTUS Rendezvényház – Edutus Főiskola (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)
Időpont: 2013.szeptember 28.
Téma: Bevezető - a projektről, a felkészítési program céljáról, általános technikai tudnivalókról; A tananyagfejlesztés koncepciójának ismertetése; A NAT, a kerettanterv és a fejlesztendő tananyag összefüggéseinek vizsgálata;

Országos Szakmai Tanévnyitó Konferencia
Helyszín: SYMA Rendezvény- és Kongresszusi Központ, B és C csarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
Időpont: 2013. augusztus 22-23. Téma: Az NKTK új elektronikustananyag-fejlesztése a NAT új területein - a Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó szakmai konferenciája; NAT kiegészítő területeinek oktatása – az új NAT kihívásai az új területeken; Hogyan tanítsunk az új NAT szerint?